Värmepump i Strängnäs

Värmepump – ekonomiskt smart val

Att välja värmepump är ett smart val, både ekonomiskt och miljömässigt. Värme och varmvatten får värmepumpen direkt från naturen. Själv får du mer tid över och slipper köpa på dig fossila bränslen som resulterar i onödiga utsläpp i naturen.

Beroende på vad du har för värmelösning idag kan en värmepump sänka dina värmekostnader med upp till 75 procent.

Bergvärmepump i Strängnäs

En bergvärmepump samarbetar med värmesystemet som finns i ditt hus. Värmen sprids via husets golvvärme och radiatorer. Bergvärmepumpen värmer också tappvatten.

Hos oss kan du få hjälp med allt du behöver i samband med installationen. Du kan köpa både bergvärmepump, installation och borrning via oss i Strängnäs. Du kan efterfråga en offert, för att få förslag på bergvärmepumpar, som passar ditt hus.

Vid ett hembesök bestäms detaljerna för vad som ska ingå, var bergvärmepump och borrhål ska placeras. Vi säkerställer att du får en bergvärmepump som verkligen passar i ditt hus och att allt som krävs för att få systemet att fungera optimalt ingår i din beställning.

Bergvärmepump från Thermia, installerad av Anderssons Rörservice i Strängnäs.
Luft-vatten värmepump

Luft/vatten värmepump – för vattenburen värme

Ett uppvärmningssystem med luft/vatten värmepump lämpar sig för hus med vattenburna uppvärmningssystem. Om huset har vattenradiatorer, vattenburen golvvärme eller både och är en luft-vattenvärmepump ett bra val. Luft-vattenvärmepumpen kan dessutom ta hand om din varmvattenberedning. Vissa varianter har inbyggd varmvattenberedare medan andra har en separat.

Installation av luft vattenvärmepump

Installationen av en luft vattenvärmepump varierar en del från hus till hus då förutsättningarna är unika i varje bostad. Installationen tar vanligen ett par dagar, men kan ibland utföras på en dag, särskilt om det är mer än en installatör på plats vid installationstillfället.